thumbnail

We for Work

Youth is talent.

Onze klant !DROPS, stelt zich terecht de vraag of de traditionele, vastgeroeste visie over onze werkplek nog past binnen ons nieuw maatschappelijk en economisch model? En hoe zien jongeren de jobs van de toekomst? Werk zoeken, je talenten ontdekken… voor heel wat jongeren is dit een aartsmoeilijke opdracht. Op basis van vereiste kwalificaties beoordelen de bedrijven en organisaties van vandaag of iemand als dan niet geschikt is voor de job of past bij het bedrijf.

Daarom lanceert !DROPS We For Work

Bepaalde groepen vallen in de maatschappij uit de boot op de arbeidsmarkt. Ze krijgen geen kansen, hebben te maken met stigmatisering en afwijzing waardoor ze geen zin meer hebben, vatbaarder worden voor radicalisering, geweld, drugs, vandalisme, etc. Ze krijgen niet altijd de kans om zichzelf voor te stellen, waardoor hun echte talent misschien onder de radar blijft. Daar wil We For Work iets aan doen. Ze wil aantonen dat als je jongeren op een positieve en waardige manier benadert, hun talent en potentieel naar boven komt.

Talentenjacht met mobiel marktkraam

We for Work draait de rollen om en gaat op talentenjacht met een mobiel marktkraam. Ga zelf naar jongeren toe in buurthuizen of plaatsen waar jongeren samen komen en motiveer hen om hun talenten te delen en te ontwikkelen. Via interventies gaan we op zoek naar jouw passie en wat je echt graag doet. Iedereen heeft zijn/haar talent en dat komt goed van pas in het creatieve lab: in kleine teams smeden de jongeren plannen voor een eigen project dat jullie in een design lab uitwerken. Coaches staan klaar om hen verder te ondersteunen.

we_for_work_zeefdruk
pulse_family_close

Wij draaien de rollen om en zetten  talent centraal met het mobiele marktkraam. We luisteren naar jouw verhaal, wat je echt graag doet en waar je gewoon supergoed in bent. We drukken je talent op een poster en laten je ermee pronken in onze fotogalerij.

PROJECTEN

collage_w4w

Elk team binnen We For Work bestaat uit een mix van enthousiaste jongeren en experten op vlak van design, development, research en strategie. Samen werken zij een projectidee uit dat iets toevoegt aan onze toekomstige werkplek.
Nieuwsgierig naar de ideeën? In een video lichten de teamleden hun project toe van idee tot prototype en wat het zo uniek maakt.

Resultaat

TV Mechelen maakte deze reportage over We for Work Mechelen. Daar worden wij dus warm van.

Pitchen_Mechelen_iDrops_BB-4-1-1024x683

 

En de winnaar? Dat is Handy Plein geworden! Deze jongeren bedachten een concept om ouderen te helpen. Ze gaan een klusjesdienst opstarten om de senioren van de wijk bij te staan bij allerhande klusjes. #Respect!

star