thumbnail

Peacecraft

Interactieve game en toneelstuk over en door vluchtelingen

check it out

Onze klant !Drops vroeg ons om de communicatiestrategie, de branding en de graphic design te bedenken voor Peacecraft. Waarom Peacecraft? Vlaanderen wordt gekenmerkt door een groeiende diversiteit. Migratie en integratie zijn centrale thema’s binnen onze huidige maatschappij. Waarom en hoe komen vluchtelingen naar Vlaanderen? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren daarin spelen? Dankzij PeaceCraft kunnen jongeren op een creatieve en beklijvende manier met die vragen aan de slag. Jongeren leggen in de game de tocht van een vluchteling af en ontmoeten tijdens de participatieve theatervoorstelling vluchtelingen op de scène.

 

The game

!DROPS heeft haar schouders gezet onder de uitwerking van een online game, die de desktop van de gebruiker even verandert in een smartphone van iemand die de reis van Syrië of Afghanistan naar Europa moet ondernemen. Als speler word je geconfronteerd met de keuzes waarmee ook deze jongeren geworsteld hebben. Je beseft al snel hoe belangrijk je smartphone is wanneer je vlucht voor je leven.

Speel hier de demo

 

“PeaceCraft is een interactieve wake-up-call voor jongeren.
Gebaseerd op waargebeurde feiten, gemaakt door en met jonge vluchtelingen.
Ik werd er stil van.”

golf_peacraftHet theaterstuk

U Move 4 Peace (UM4P) heeft een theaterstuk gemaakt over een ontmoeting tussen twee zeventienjarigen uit compleet verschillende leefwerelden. De acteurs zijn professionals met een migratieachtergrond. Het publiek wordt actief betrokken en komt op het podium strategieën uittesten.

De game en de theatervoorstelling zijn tot stand gekomen tijdens labs en workshops van !DROPS met jonge vluchtelingen die in het Rode Kruis Opvangcentrum verblijven.

Winnaar Henry van De Velde prijs 2019 in de categorie ‘community’

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren sinds 1994 Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de economie en de samenleving. PeaceCraft is de verrassende Henry van de Velde Award Winner in de categorie ‘community’. In ons project voert een kwetsbare groep waarover veel wordt gepraat en geschreven, zélf het woord. Dankzij dat platform kunnen ze hun verhaal toelichten en de denkwereld van jongeren verruimen. De erkenning van dat sociaal engagement in de vorm van een publieksprijs zou de kers op de taart zijn.

poster_peacecraft2check it out!
www.peacecraft.be

star