thumbnail

No Waste Land

“Elk jaar smijt elke Vlaming 350 kg eten weg. We gaan er niet over neuten, maar daar iets aan doen.”

Een jongerencampagne bedenken tegen voedseloverschot met Hiphoppers.

We lanceren deze  jongerencampagne tegen voedseloverschotnowasteland.be voor !Drops.  Jongeren bereiken doe je als je hun taal spreekt. Niet met het vingertje. We vroegen het Gentse hiphopcollectief “Rauw en Onbesproken” om een nummer te schrijven. We hadden meteen een klik en we lanceerden samen een nieuwe track en clip. Een nummer met ballen en een oproep om na te denken over (digitale) oplossingen rond voedseltekorten/overschotten.

Want geef toe, wat een hallucinant zicht: honderden achtergelaten tenten, hopen resten eten en drank en andere rotzooi. De camping van Pukkelpop lag er na afloop bij als één grote vuilnisbelt. Net nu dropt het Gentse hiphopcollectief “Rauw en Onbesproken” een nieuwe track tegen voedselverspilling. Samen met iDROPS lanceren de hiphoppers een oproep om na te denken over (digitale) oplossingen rond voedseltekorten/overschotten.

“dope clip” als call to action.

Concept & Regie: Filip Bullens
Camera & Licht: Tiele Mulier
Montage: Kevin Devogele
Productie: Alison Delecluse

In het nummer ‘Ver van mijn bed’ rappen Fatih en Castro over onze onverschilligheid tegenover de problematiek van voedselzekerheid. Hun nieuwe song stelt onze lakse houding tegenover voedselverspilling aan de kaak. De videoclip zet deze boodschap nog extra in de verf.

Rauw en Onbesproken roept jongeren op om de verspilling en onze onverschilligheid een halt toe te roepen. De hiphoppers lanceren een oproep om na te denken over (digitale) oplossingen rond voedseltekorten/overschotten. Het kan toch niet dat anno 2016 nog steeds meer dan 1 miljard mensen honger lijden. Iedereen moet op elk moment fysieke en economische toegang hebben tot voldoende, veilig en voedzaam voedsel dat voldoet aan hun behoeften en voorkeuren en hen in staat stelt om een actief en gezond leven te leiden.

De website ontwikkelen als inschrijvingstool.

Jongerenorganisaties, sportverenigingen of scholen kunnen zich via de site www.nowasteland.be aanmelden om mee te zoeken naar een oplossing vanuit digitale innovatieve hoek. Want er is genoeg veilig voedsel voor iedereen, elke dag. Samen met !DROPS worden dan brainstorms georganiseerd op verschillende locaties waar iedereen ideeën kan spuien.

De apps van de winnaars prototypen

restisbest

raapdag

eww

www.nowasteland.be

star