thumbnail

InclusieVR, The Hoax-campagne

logo_inclusieVR_880

InclusieVR

Het verenigingsleven houdt nog teveel de deuren dicht voor mensen met een beperking. Ze liggen er helemaal niet wakker van. Er moest dus dringend een vuist gemaakt worden om dit probleem onder de aandacht te brengen. Dat was de centrale briefing van Konekt. En daarom dus deze VR-hoax-campagne. Want inclusie kost geen moeite. Met enkele kleine, actieve stappen zet een vereniging zijn deuren open en ontdekt ze de meerwaarde van een inclusieve wereld. Meedoen kan je op www.inclusieVR.be

De lancering

Konekt vzw gooide het gerucht op sociale media dat Konekt vzw al 2 jaar lang achter de schermen aan een VR-app werkte om de wereld inclusiever te maken. Konekt stelde in Brussel officieel deze InclusieVR-app voor aan de pers. De InclusieVR werd gepresenteerd als de super sociale VR-app die je vereniging inclusief maakt.

Cojakbeelden_inclusie_PNG

Met deze app maakt Konekt het de verenigingen mogelijk om mensen met een beperking te laten deelnemen aan hun activiteiten. Beeld je in, een app die alle verenigingen inclusief maakt zonder dat het vereniginsleven iets moet doen … Sven Gatz, Minister van Cultuur, Media en Jeugd mocht als eerste de VR-app samen met de pers testen.

Snel wordt duidelijk dat de VR-clip een hoax is. Want een VR-app is geen oplossing om tot échte inclusie te komen. Mensen met een beperking willen gewoon meedoen aan het verenigingsleven. En dat kan met enkele kleine aanpassingen. Dat is de boodschap die Konekt in hun nieuwe campagne naar buiten brengt. 

De Hoax-campagne

Vlaamse verenigingen ontvingen een VR-headset in hun bus. Met die headset kunnen ze een de VR bekijken. Dat is de start van de campagne die verenigingen aanzet om stappen naar inclusie te zetten en een wereld van verschil te maken voor mensen met een beperking. Er volgt de komende maanden een Vlaamse roadshow waarbij Konekt vzw op events bij verenigingen de VR-experience laat voelen om meteen de koe bij de horens te vatten en verenigingen te motiveren om echt voluit voor inclusie te gaan.

Een uitsmijtertje…

Surf vandaag nog naar www.inclusieVR.be en maak jouw vereniging nu echt inclusief!

Special Thanks

to our creative co-workers on this project: the bliss couple Nunam & the VR-wizard Wim Forceville

VRlijn5
star