thumbnail

Cojak’s Cyclo Club 2019:
the Charity Bikers.

Cojak’s Cyclo Club is ons explosieve fietsclub waarin we sportieve uitdagingen koppelen aan sociaal engagement. Want voor ons krijgt je eigen grenzen verleggen pas echt zin als je daarmee ook mensen daadwerkelijk vooruit helpt.

Cycling the Ecuadorian Andes for Rikolto!

Onze uitdaging in 2019:

6 lucha-libre-helden smeten zich  in de strijd voor eerlijke landbouw in Ecuador. Met hun carbonnen ros trokken ze in mei 2019 naar Ecuador om er 7 dagen lang de demonen van de Andes te trotseren. Bloed, zweet en tranen, maar vooral vriendschap en passie, houden hen overeind. Niets kan deze luchadores van hun doel doen afwijken. Vastberaden, standvastig en dwars door zee storten ze zich voor het goede doel op de vulkanen rond Quito.

Een heldenepos zonder weerga met slechts 1 doel: 18.000 euro inzamelen voor Rikolto. Want Rikolto ondersteunt er de kleine boeren. Ze wapenen hen tegen de uitbuitingspraktijken van de grootgrondbezitters en laten hen niet ten onder gaan aan de absurde eisen van de internationale markt. Met deze krachttoer wilden wij onze k(l)uit bijdragen.

We hebben uiteindelijk 26.000 euro kunnen inzamelen dankzij de vastberadenheid van onze compadres (Bart, Dries, Herbert, Luk en Ruben).

Bedankt voor jullie massale steun!
onze Vredeseilanden actiepagina

 

Onze prestatie in 2017:
The Kilimanjaro Trail, cycling for the farmers in Tanzania.

In 2017 hebben wij onze benen (& billen) ingezet voor Vredeseilanden en realiseerden we de volgende krachttoer: de Kilimanjaro beklimmen en 8.000 euro inzamelen om boeren uit dit onherbergzaam gebied vooruit te helpen!

We fietsten o.a. naar en voor de boeren die op de flank van de heilige Masai berg passievruchten telen voor de lokale markt en voor de export. Rikolto (Vredeseilanden) verbindt de boeren met internationale markten, werkt aan betere sociale werkomstandigheden en geeft trainingen rond de gevaren van pesticiden, de specifieke eisen rond smaak, de grootte en kleur,… De kans is groot dat je deze fair trade passievruchten zeer binnenkort in je Belgische supermarkt van het rek plukt.

charitybikers_tanzania2

Bedankt aan alle sponsors !

Om dit bedrag bij elkaar te krijgen kregen we de hulp van sponsors die onze trainingskilometers! Het bedrag dat jij stort zetten we om in effectieve fietskilometers. Elke trainingsrit dragen we op aan de sponsors! De opbrengst gaat integraal naar (landbouw)projecten.

star