thumbnail Jolly good news

Yes! we staan op de Dutch Design Week 2015

14/08/2015

 

DDW, Verbeelding aan de macht.

‘What if…’ is het thema van Dutch Design Week (DDW) 2015 (17 > 25 oktober 2015). De organisatie eert en benadrukt daarmee de verbeeldingskracht van ontwerpers. Hun beste antwoorden zijn tijdens de 14de editie te zien in de vorm van concepten en producten, experimenten en cross-overs.

DDW ziet ‘What if…’ als dé vraag waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Ontwerpers realiseren de meest uiteenlopende vormen van innovatie door anders te kijken naar het bestaande, zich niet neer te leggen bij de status quo, en door steeds te zoeken naar alternatieve antwoorden en oplossingen.

Cojak in het klokgebouw!

WHAT IF we biofabricate our uppers? is één van de vragen waarover onze ontwerper Kristel Peters zich buigt in haar project ‘Rethinking High Fashion Shoes’. Hierin exploreert zij de toekomst van schoenenmode binnen het idee van circulaire economie. Met haar onderzoek wil ze de mode- en schoenenwereld triggeren om future proof te ontwerpen. Bewustwording staat centraal in de installatie. Het publiek ervaart live ‘Growing shoes’. Levende organismen bepalen het finale ontwerp. De installatie omvat een levende groeischoen, mycelium proeven die ze als artiest bij het Myco Design Lab van Mediamatic ism. Officina Corpuscoli en Universiteit Utrecht ontwikkelt.

rethinking_high_fashion_shoesmediamatic_kristel_petersgroeischoen_cojak2


DDW vond ons project een schot in de roos.
We kregen daarom van hen een ereplaats op de toplocatie van de tentoonstelling, het klokgebouw.

Kom dat zien, kom dat zien.

info en pers: kristel@cojak.be