thumbnail Jolly good news

VR HOAX-CAMPAGNE OPENT DE OGEN VAN HET VERENIGINGSLEVEN

Sinds een paar weken gonsde het van geruchten op sociale media dat Konekt vzw al 2 jaar lang achter de schermen aan een VR-app werkte om de wereld inclusiever te maken. Maandag stelde Konekt deze InclusieVR-app voor aan de pers. De InclusieVR werd gepresenteerd als de super sociale VR-app die je vereniging inclusief maakt. 

Met deze app maakt Konekt het de verenigingen mogelijk om mensen met een beperking te laten deelnemen aan hun activiteiten. Beeld je in, een app die alle verenigingen inclusief maakt zonder dat het vereniginsleven iets moet doen … Sven Gatz, Minister van Cultuur, Media en Jeugd mocht als eerste de app samen met de pers testen.

Snel wordt duidelijk dat de VR-clip een hoax is. Want een VR-app is geen oplossing om tot échte inclusie te komen. Mensen met een beperking willen gewoon meedoen aan het verenigingsleven. En dat kan met enkele kleine aanpassingen. Dat is de boodschap die Konekt in hun nieuwe campagne naar buiten brengt. Met enkele kleine stappen maken verenigingen een wereld van verschil voor mensen met een beperking. www.inclusieVR.be helpt hen hierbij. 

DE HOAX-CAMPAGNE

Het verenigingsleven houdt de deuren dicht voor mensen met een beperking. Ze liggen er helemaal niet wakker van. Er moest dus dringend een vuist gemaakt worden om dit probleem onder de aandacht te brengen. Het Communicatiebureau Cojak sloeg de handen in elkaar met AV-studio Nunam en samen met Wim Forceville bedachten ze deze VR-hoax-campagne. Want inclusie kost geen moeite. Met enkele kleine stappen zet een vereniging zijn deuren open en ontdekt ze de meerwaarde van een inclusieve wereld. Inschrijven en meedoen kan op www.inclusieVR.be

De campagne wordt ondersteund door een aantal koepelorganisaties: G-Sport Vlaanderen, Parantee-Psylos vzw, De Ambrassade dragen deze boodschap mee uit naar alle Vlaamse verenigingen.