thumbnail Jolly good news

Cojak ontwikkelt voor Konekt de InclusieVR app

logo_inclusieVR_880

Samen met Konekt lanceert Cojak de InclusieVR, een virtual reality-toepassing waardoor mensen met een beperking moeiteloos kunnen deelnemen aan het verenigingsleven. Met de app verdwijnen fysieke en maatschappelijke drempels. Op 13 november wordt de app gelanceerd in Brussel. Minister Sven Gatz zal die dag de eerste zijn die de VR-app in gebruik neemt.

Waarom InclusieVR?

virtual reality-toepassing waardoor mensen met een beperking moeiteloos kunnen deelnemen aan het verenigingsleven. Met de app verdwijnen fysieke en maatschappelijke drempels. Minister Gatz is op maandag 13 november de eerste die de VR-applicatie zal gebruiken.

Mensen met een beperking hebben het vaak moeilijk om deel te nemen aan het verenigingsleven. Niet alleen zijn er de letterlijke en fysieke drempels, ook de manier waarop we omgaan met mensen met een beperking zorgt ervoor dat zij niet voluit deel uitmaken van onze maatschappij. Konekt brengt daar verandering in met InclusieVR. De eerste virtual reality-toepassing die verenigingen in staat stelt om mensen met een beperking te laten participeren in hun werking.

Iedere vereniging inclusief!

InclusieVR combineert de nieuwste inzichten op orthopedagogisch, technologisch en socio-cultureel vlak tot een ware revolutionaire social changemaker. Een inclusieve wereld ligt dankzij Virtual Reality voor iedere vereniging binnen handbereik.

De VR-toepassing, die deel uitmaakt van een Europees onderzoeksproject, is een wereldprimeur en biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om “live” aanwezig te zijn én te participeren binnen het verenigingsleven. Van hengelclub tot handbalploeg: iedere vereniging zal op heel eenvoudige wijze een virtuele wereld van verschil kunnen maken.

360° aanwezig, realtime communicatie & eye-tracking

Via InclusieVR kunnen mensen met een beperking inloggen bij een vereniging van hun keuze. Door middel van een 360°-camera op de locatie en een headset bij de gebruiker thuis word je als het ware getransporteerd naar een setting binnen het verenigingsleven, waar je ten volle kan deelnemen aan de actie. Spacial audio, een revolutionaire techniek, maakt de beleving voor de persoon met een beperking levensecht.

Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Gebruikers zullen ook in realtime kunnen communiceren met de mensen van de vereniging in kwestie: liken, sharen, emoticons, chatten, video conference, het kan allemaal. Zo kunnen mensen met een beperking snel en accuraat hun beleving en emoties delen met hun vrienden op de vereniging.

Lancering en Persvoorstelling 13 november: Minister Gatz gebruikt InclusieVR in wereldprimeur

inclusieVR_comingSoon_1

Op maandag 13 november om 16u zal minister Sven Gatz (minister van cultuur, jeugd en Brussel) de InclusieVR-app als eerste gebruiken. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en te polsen naar zijn ervaringen. Er zullen ook enkele sport-, jeugd-, en sociaal-culturele verenigingen aanwezig zijn die de InclusieVR-app zullen gebruiken. Daarnaast gaan ervaringsdeskundigen met een beperking getuigen over de voordelen die InclusieVR voor hen biedt.

www.inclusieVR.be

VRlijn5