Xandres

GET THEIR TRANSITION TO A CIRCULAR FASHION ECONOMY UP AND RUNNING (Nl.)

PROJECT LANGUAGE

VAN SUPPLY CHAIN NAAR MARKETING. Duurzaam ondernemen zit in het DNA van het Belgische modehuis Xandreszowel de labels als het bedrijf staan voor degelijke, eerlijke, kwaliteitsvolle en tijdloze collecties.

LABELS BY ANDRES NV. De transitie naar een circulaire mode-economie

Labels by Andres NV is een Belgisch modebedrijf met een rijke geschiedenis in het vervaardigen van kwaliteitsvolle kledij. Sinds 2016 maakt Labels by Andres NV deel uit van de Franse groep DAMARTEX. Vandaag bestaat het modehuis uit 4 sterke merken (Xandres, Xandres Studio, Xandres Gold en Xandres Corporate). Xandres vroeg aan Cojak om hun inspirerend, circulair supply chain traject te vertalen in een wervend en consistent merk verhaal dat hun klanten en prospects overtuigt van hun duurzame keuze.

VAN REÏNCARNEREN TOT OPNIEUW CREËREN

Klassieke waardeketens creëren geen waarde meer wanneer het product verkocht is aan de klant. In ons circulaire model gaan we van in de ontwerpfase net wel waarde creëren voor de gebruiksfase en einde gebruiksfase, of zorgen we ervoor dat de waarde van de materialen wordt behouden. Labels by Andres wil klanten stimuleren om kledij zo lang mogelijk te gebruiken, en wil eigen producten terugnemen met oog op herbestemming van de materialen in een volgende productieloop.

Labels by Andres wil van duurzaamheid een van de pijlers van haar businessmodel maken. De aanzet kwam er vanuit een bewustwording binnen ons bedrijf. Toen we onze stakeholders polsten naar hun verlangens en bezorgdheid daaromtrent, bleken we op dezelfde lijn te zitten.”

Patrick Desrumaux, CEO van Labels by Andres

BETEKENISVOLLE BRANDING LOONT

Xandres bewijst dat betekenisvolle marketing werkt. De NMBS koos ervoor om hun nieuwe kledij door Xandres te laten ontwerpen en te maken. Of zoals DeTijd het mooi formuleert ‘Uniformen NMBS boosten modebedrijf Xandres‘. Laat het een mooi voorbeeld zijn voor alle wakkere ondernemingen: stijlvolle, E.S.G. marketing rendeert! 🤘.

Cojak’s Brand Lieutenants:

Strategy & Workshops: Filip Bullens
Copywriting: Els De Pauw
Special Thx to: Mieke Pieters & the Circular Hub for this collab.

helping the good ones win.

Your Brand Matters

get in touch