Interactieve game en toneelstuk over vluchtelingen

Onze klant !Drops vroeg ons om de campagne bedenken voor dit initiatief. Waarom Peacecraft? De diversiteit in onze maatschappij neemt steeds toe. Niet alleen stijgt het aantal vreemdelingen en personen van buitenlandse herkomst, maar ook de interne verscheidenheid bij deze groepen neemt toe. Migratie en integratie vormen worden centrale begrippen. Jongeren moeten daar leren mee omgaan. Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. 16 – 18 jarigen maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène. Het spel en het toneelstuk zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van jonge vluchtelingen. Peacecraft komt niet uit het niets. De game en theaterstuk zijn gebaseerd op verhalen van jonge vluchtelingen. Het toneelstuk wordt gespeeld door vier jonge vluchtelingen.

PeaceCraft_Promo02

“PeaceCraft is een interactieve wake-up-call voor jongeren. Gebaseerd op waargebeurde feiten, gemaakt door en met jonge vluchtelingen. Ik werd er stil van.”

check it out

Onze klant !Drops vroeg ons om de vormgeving en de online campagne te bedenken voor dit initiatief. Waarom Peacecraft? De diversiteit in onze maatschappij neemt steeds toe. Niet alleen stijgt het aantal vreemdelingen en personen van buitenlandse herkomst, maar ook de interne verscheidenheid bij deze groepen neemt toe. Migratie en integratie vormen worden centrale begrippen. Jongeren moeten daar leren mee omgaan. Met PeaceCraft – Play to Change willen !DROPS en U Move 4 Peace (UM4P) de interculturele dialoog opzetten om scholen, verenigingen en culturele organisaties te sensibiliseren. Peacecraft vertelt verhalen van vluchtelingen zelf via een interactieve game en een participatieve theatervoorstelling.

poster_peacecraft2check it out! www.peacecraft.be

golf_peacraft