thumbnail

Ecosportief

Every drop in the ocean counts.

Ook sporters kunnen samen met de sportwereld aan de conditie van ons klimaat werken. Elke sportdienst, sportclub, sporter kan zijn ecologische voetafdruk verkleinen en met gerichte acties positief bijdragen aan het milieu. Zo blijven we ook morgen gezond sporten. Met het project Ecosportief, sporten doe je spoorloos! gaat de lokale sport in Vlaanderen voor duurzaamheid. Samen met organisaties uit sport, milieu en natuur en met steun van de Vlaamse overheid bieden Ecolife , ISB vzw en BOS+ instrumenten op maat van de lokale sportsector om duurzaamheid en milieuzorg heel concreet toe te passen.

In een tweejarig traject (2014-2015) met steun van de Vlaamse overheid (Beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie) ontwikkelen en testen de projectpartners eerst diverse instrumenten, die vervolgens in 2015 in pilootprojecten in Vlaanderen worden toegepast. Branding en communicatie strategie, powered by Cojak.

Online

ecosportief_web

Offline

Nudging in sportcomplexen en op manifestaties. Sportdiensten en organisatoren van grote events gaan aan de slag met simpel maar doeltreffend materiaal dat we samen met hen hebben ontwikkeld. Je kan dit materiaal ook gebruiken voor sportkampen met kinderen en voor kleine sportevents. En sportclubs uiteraard ook. Binnenkort komen je dus ons mannetje overal tegen om je ecosportief te coachen. And work it out!

in de douches

bordje_ecosportief_DOUCHE1
aan de fietsrekken

bordje_ecosportief_FIETSSTALLING1
op de vuilbak

bordje_ecosportief_VUILBAK_2
op een andere vuilbak

bordje_ecosportief_VUILBAK_1

in de toiletten / lavabo’s

bordje_ecosportief_WATERKRAAN1
op spiegels boven de lavabo’s

bordje_ecosportief_DRINKEN1

Billboards op manifestaties

Street Billboard _Ecosportief

Wil je ook aan de slag met dit materiaal?
Stuur dan snel een mailtje naar ​info@ecosportief.be

 

star